Kultowe zapieksy na warsztatach kulinarnych w GOK

Proste i smaczne, danie znane od lat jako ciepła przekąska, czyli zapiekanki były tematem październikowych warsztatów kulinarnych. Chętnych nie brakowało! Dzieciaki ćwiczyły podstawowe umiejętności niezbędne w kuchni.

Obierały i kroiły cebulę, czyściły, kroiły pieczarki oraz ogórki konserwowe,  tarły ser żółty. Było też smażenie na patelni. W kolejnym etapie uczestnicy nakładali według własnego uznania składniki na połówki bagietek. Następnie zapiekanki lądowały w piekarniku. Po 10 minutach, gdy ser pięknie się zapiekł, gorące smakołyki wieńczył ketchup.  

Pozostała degustacja! Na talerzykach nie pozostały nawet okruszki. 

Kolejne warsztaty w listopadzie na pewno będzie smacznie i inspirująco. Wszystkich chętnych zapraszamy do śledzenia informacji na stronie internetowej GOK oraz FB GOK  a także w miesięczniku Wieści.  

/M M-B/

foto: M M-B