Kultowe zapieksy na warsztatach kulinarnych w GOK
Proste i smaczne, danie znane od lat jako ciepła przekąska, czyli zapiekanki były tematem październikowych warsztatów kulinarnych. Chętnych nie brakowało! Dzieciaki ćwiczyły podstawowe umiejętności niezbędne w kuchni.
Obierały i kroiły cebulę, czyściły, kroiły pieczarki oraz ogórki konserwowe, tarły ser żółty. Było też smażenie na patelni. W kolejnym etapie uczestnicy nakładali według własnego uznania składniki na połówki bagietek. Następnie zapiekanki lądowały w piekarniku. Po 10 minutach, gdy ser pięknie się zapiekł, gorące smakołyki wieńczył ketchup.
Pozostała degustacja! Na talerzykach nie pozostały nawet okruszki.
Kolejne warsztaty w listopadzie na pewno będzie smacznie i inspirująco. Wszystkich chętnych zapraszamy do śledzenia informacji na stronie internetowej GOK oraz FB GOK a także w miesięczniku Wieści.
/M M-B/
foto: M M-B